Borgåbladet &  Östra Nyland

Nyhetschefens blogg

Bakom rubrikerna på Östra Nylands redaktion

Inte bara jämmer och elände i tidningarna

Det här var en av dagens goda nyheter. Efter att det en längre tid blåst snåla och kalla vindar kring oss finlandssvenskar och vårt modersmål känns det bra att få läsa det här i Husis. Vårt land är ju faktiskt officiellt tvåspråkigt, så det ska ju inte ens vara något konstigt med att finska tidningarna försvarar svenska språket. Fortfarande anser en del förstås att valfrihet är bättre än tvång. Det finns också ledarskribenter i finska tidningar som tycker att det är fel att en minoritet på fem procent upprätthåller ett tungt språkmaskineri. Men i det stora hela var det här ändå en BRA nyhet.

Rekommendera


Skriven av: Carita Liljendahl | 22.07.2011 07:56:51

Comments are closed.