Borgåbladet &  Östra Nyland

Nyhetschefens blogg

Bakom rubrikerna på Östra Nylands redaktion

Framtiden är lokal!

Passar här på att gratulera koncernkollegorna Mira, Jenny och Olle för deras första nummer av Mitt i Nyland! Grattis till hela Västra Nylands redaktion också. Och hurraaaa för KSF Media som satsar på och vågar tro att framtiden är totalt lokal.

Jag har alltid trott på lokaltidningen. Det där med att man skriver om allt som händer på gräsrotsnivå. Ingen människa är för liten eller för stor att få uttala sig i spalterna. Och medborgarjournalistiken ska beredas plats. Läsarna ska få delta med mer än bara dagens bild och insändare.
Men deras material ska också skiljas från det journalistiska. Så att läsaren vet vad som är vad.
Därför slår vi på Östra Nyland en grön stämpel med texten ”Läsare skriver” på det material som läsarna skrivit. Det kan till exempel handla om en marthaträff, en barnfest, en loppmarknad eller ett årsmöte.

Jag hoppas att allt fler finlandssvenska tidningar ska våga bli superlokala.
Vi ska inte tro att vi är mer än vi är. Men det betyder inte heller att vi ska vara tandlösa eller låga.
Vi får Usama bin Ladins död och Manchester Uniteds senaste seger via andra kanaler.
Vi ska ge läsarna det de vill ha. Lokala nyheter och rapporter från deras evenemang. Det som är viktigt för läsarna ska vara viktigt för oss.

Rekommendera


Skriven av: Carita Liljendahl | 02.05.2011 17:25:30

Comments are closed.