Borgåbladet &  Östra Nyland

Nyhetschefens blogg

Bakom rubrikerna på Östra Nylands redaktion

Semester med blandade känslor

Jag hade firat tre semesterdagar då min chef och kära kollega Camilla Berggren personligen meddelade mig att hon 30 september slutar som chefredaktör för Östra Nyland och Borgåbladet. Beskedet kom som en total överraskning som jag kanske inte till fullo hunnit smälta än.
Efter att ha grubblat ett par dygn inser jag att så här är det. Vi alla kolleger får lära oss leva med vetskapen om att Camilla snart lämnar våra redaktioner.
Camilla har haft mitt fulla stöd i förnyelseprocessen som inleddes på ÖN i slutet av 2008. Bland annat för att vi om det mesta haft samma åsikter, av vilka den bärande varit ”ÖN är och ska förbli totalt lokal”.
Så jag är ledsen att hon nu slutar efter så kort tid hos oss. Men jag förstår också att Vasabladet är henne extra kärt. Där har hon börjat sin journalistiska karriär och i Vasa har hon vuxit upp.
Nu väntar vi med spänning på beskedet om vem som ska bli vår nya chef.
En enda önskan har jag å Östra Nylands vägnar och det är att tidningen ska få fortsätta vara totalt lokal. Skriva om allt som berör den vanliga lilla människan på gräsrotsnivå, och fortsätta ge utrymme åt medborgarjournalistiken.
Framtiden ÄR lokal.

Rekommendera


Skriven av: Carita Liljendahl | 08.07.2011 09:30:35

Comments are closed.