Borgåbladet &  Östra Nyland

Nyhetschefens blogg

Bakom rubrikerna på Östra Nylands redaktion

Ung och tuff eller gammal bitter kärring?

Hanna Fahl från Dagens Nyheter är i dags dato ingen stor Finland-fan. Men kanske inte så många finnar, eller då främst finlandssvenskar, heller är så stora Hanna Fahl-fan.
Hanna Fahl gillar nämligen inte Paradise Oskars Eurovisionslåt Da Da Dam som tog sig till final. När hon skrev allt det där var det förstås inte klart att Sveriges Eric Saade också skulle vara i final. Så hon kanske bara var skräckslagen över att Finland kom med OM Sverige inte skulle ha gjort det.
I stora ärevördiga DN har hon i alla fall skrivit så här: För den som missat tycker jag alltså att detta är det sämsta i hela satans tävlingen, blir oerhört provocerad av denna skamlösa patetiska save the planet-visa, men tror dessvärre att den kommer placera sig fasansfullt väl i finalen.
Tala om att ta till brösttoner. Orden satans, skamlösa, pateiska, fasansfullt är ju starka som… ja, själva faen!
Jag tror att Hanna Fahl är en ung journalist, inte mer än trettio i alla fall. Då är man tuff om man skriver så där. Skulle jag som femförefemtioåring ha skrivit så hade folk bara skakat uppgivet på huvudet, slutit ögonen, suckat och sagt: Jävla bittra klimakteriekärring.
Nu återstår det bara att vänta och se – hur går det lördagen den 14 maj för Fasansfulla Finland?

Rekommendera


Skriven av: Carita Liljendahl | 13.05.2011 17:41:01

Comments are closed.