Borgåbladet &  Östra Nyland

Nyhetschefens blogg

Bakom rubrikerna på Östra Nylands redaktion

Inkonsekvent om Teemu Lassila

Efter riksdagsvalet kom Mors dag och nu är det bara hockey som gäller. För att på ett ungefär citera en av dagens radioreportrar.
Jag följer med stort intresse med hockey-VM. Jag har också från och till roat mig med att skriva ner vad YLE:s kommentator Kaj Kunnas säger. Han är ju en sådan personlighet som man antingen gillar eller inte gillar alls.

För några dagar sedan dömde han helt ut Finlands målvakt Teemu Lassila. Han nästan idiotförklarade lagledningen som hade beslutat att Lassila och Petri Vehanen turas om att stå i buren.
Lassila släppte in ett par enkla mål, var det nu mot Tyskland. Ut med honom och in med Vehanen.
I matchen mot Ryssland i går stod Vehanen i kassen. Släppte in två mål på fem minuter och blev utbytt mot Lassila. Då hade nog Kunnas hjärtat i halsgropen.
Men ååååh så han prisade Lassila ju äldre matchen blev. Teemu gjorde den ena paradräddningen efter den andra och knep dessutom två straffar. Lassila såg till att Finland vann matchen. Och nu var det ingen hejd på lovorden.

Mannen som Kunnas för några dagar helt dömde ut som misslyckad och svag höjdes nu till elfte himlen.
Och visst – man har rätt att ändra åsikt.
Men det är lite väl mycket berg-och-dal-bana med Kunnas som inte har den mest optimistiska inställningen. Han pratar ju också på som en radioreporter. Referaten är synnerligen detaljrika och därför särskilt bra för synskadade.

Rekommendera


Skriven av: Carita Liljendahl | 10.05.2011 08:44:09

Comments are closed.