Borgåbladet &  Östra Nyland

Nyhetschefens blogg

Bakom rubrikerna på Östra Nylands redaktion

Vem var det som skulle synas på bröllopet?

Så har vi då sett det – bröllopet mellan prins William och hans Kate. Och nog var det ju en cirkus utan like. Folk hade samlats i hundratusental längs gatorna. Man talar om att det rörde sig om över en miljon människor. Räknar man alla som följde med festligheterna på TV blev det många miljoner till.
Ska sanningen fram hade jag väntat mig en mera avslappnad och hjärtlig ceremoni med förälskade ögonkast, vackra tal och glädjetårar i mången ögonvrå. Men det riktigt avslappnade och uppsluppna såg man först då det nygifta paret kom ut på gatan bland folket. Och vackert så.
Det fanns mycket jag reagerade på men jag ska bara kommentera en sak här. Damernas hattar. På bilden, som jag fotograferat från Husis, ser vi två kreationer. Det verkar som om gästerna tävlar om vem som får största mediala uppmärksamheten. De här prinsessornas hattar är ändå inte svarta. För sådana hattar såg man också. En del av dem hade till och med svarta flor.
Fotbollsfrun Victoria Beckman bar en konstig svart pillerask som hängde helt på sniskan.
Klart att hon och många andra var stylade till max. Men vem var det vi skulle se på den här dagen? William och Kate eller gästerna av vilka många tyvärr såg ut som sörjande änkor.

Rekommendera


Skriven av: Carita Liljendahl | 01.05.2011 09:23:24

Comments are closed.